Perenconfituur met gember


... lekker anders!

Confiture de poires à la vanille


Nodig:
500 g peren (geschild, zonder klokhuis)
Sap van 2 citroenen
Sap van 1 sinaasappel
1 stukje gember (van een duim groot)
1 vanillestengel
300 g Extra Fruit Suiker of geleisuiker

Bereiding:
Schil de gember en snijd hem in zeer kleine blokjes.
Snijd de peren in blokjes en doe ze samen met de gember in een ruime kookpot.
Voeg het sap van de citroen en van de sinaasappel toe en breng het geheel een tiental minuten aan de kook. Doe hierbij het deksel op de kookpot en laat 'zachtjes' sudderen. Als u merkt dat er te weinig vocht bij het fruitmengsel zit, mag u een klein beetje sap toevoegen.
Als alles 'mals' gekookt is, haalt u de kookpot van het vuur om er de suiker bij te doen en de pitjes van de uitgeschraapte vanillestengel. Los dit goed op en breng alles terug aan de kook gedurende 3 minuten.
Schuim grondig af met een schuimspaan.
Giet de hete confituur in steriele bokaaltjes tot aan de rand, draai het deksel erop en laat ze omgekeerd afkoelen.

Koken en Kitch op facebook

Reacties