Lasagne met spinazie en champignons





Nodig:
250 g verse lasagnebladen
600 g verse spinazie
400 g kalfsgehakt
250 g champignons
1 ui, 1 teen look
200 g gemalen emmentaler
125 g ricotta
3,5 dl melk
2 el boter
1 groot blik tomatenblokjes (800 g)
2 el bloem
4 el olijfolie
3 kl oregano
1 kl spaghettikruiden
peper & zout en muscaatnoot

Hoe doe je het?
Verhit 1 el olijfolie en bak het gehakt rul, kruid met peper en zout, 1 kl oregano en 1 kl spaghettikruiden.
Verhit in de kookpot 1 el olijfolie en fruit de fijngehakte knoflook, Voeg de in schijfjes gesneden champignons toe en laat deze even meebakken. Scheur de spinazie en bak deze even mee.
Overtollig vocht kan je verwijderen als je de spinazie en de champignons mengt met het gehakt en de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
Maak ondertussen de tomatensaus; verhit 1 el olijfolie en fruit de fijngesneden ui. Doe de tomatenblokjes bij en  kruid met peper, zout en 2 el oregano, laat 15 min zachtjes sudderen.
Maak ook de bechamelsaus: smelt de boter, roer er de bloem door en laat even bakken. Voeg al roerend de melk toe tot een gebonden saus. Kruid met muscaatnoot, peper en zout.
Bedek een ingevette ovenschotel met tomatensaus, dan een laagje lasagne, een dikke laag gehaktvulling, opnieuw lasagne, bechamelsaus, tomatensaus en tenslotte kaas erbovenop.
Zet 30 min in een voorverwarmde oven op 200°C
Laat het smaken!

Koken en Kitch

Reacties