Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 3 maart 2015

Havermout met curcuma en bosbessen


Variëren in je haversmoutontbijt zodat het niet gaat vervelen... met curcuma! 
verrassend lekker!



Nodig:
40 g havermout
150 g vanille sojamelk
1 afgestreken el curcuma
1 afgestreken tl kaneel
10 g vanille rietsuiker (of stevia maar minder!)
een handvol bosbessen of ander fruit
amandelschaafsel of andere noten

Hoe doe je het?
Meng de havermout met de sojamelk, de curcuma, de kaneel en de vanillesuiker en zet de avond voordien afgedekt in de koelkast zodat je de volgende morgen snel aan de slag kan.
's Morgens zet je de havermout even in de microgolf, doe in een kommetje en beleg met de bosbessen en amandelschaafsel.
Een gezonde start van de dag!


Tip: vanille(riet)suiker maak je zelf door (gebruikte uitgeschraapte of overgebleven) vanillestokjes in een pot gevuld met rietsuiker te steken, ... steeds vanillesuiker bij de hand!!

Koken en Kitch




Of even in de pan:
In de pan 'op een laag vuur'
een beetje olijfolie sprayen of kokosolie is supergezond!
De havermoutpap 12 min aan ene kant heel zachtjes laten bakken, dus een beetje geduld :-)
en dan 5 min aan de andere kant.
Ook lekker!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.