Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 18 maart 2015

Gegratineerde pastaschotel


.... een aanrader!



Nodig:
500 g rundergehakt (of naar keuze)
400 g rigatoni
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geplet)
250 ml tomatenpassata
250 ml runderbouillon
100 ml sojaroom
75 g parmezaan (geraspt)
1 el rozemarijn
peterselie
olijfolie
peper & zout

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak rul. Voeg de rozemarijn, passata en bouillon toe. Kruid met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af en meng meteen met de saus. Schep er de room, peterselie en de helft van de parmezaan door.
Doe de pasta in een ingevette ovenschaal, bestrooi met de rest van de kaas en zet in de oven tot de kaas mooi uitgesmolten is.
Smakelijk!

met dank aan Carine Lava


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.