Fruitfondue met chocolade


Chocolade en fruit? Een must voor ieder dessert !




Ingrediënten:
2 peren
2 groene appelen
1 sinaasappel
1 banaan
1 ananas
1 citroen
4 takjes munt
1 reep dessertchocolade

Schil al het fruit en snijd het in grote stukken. Laat de sinaasappelen in kwartjes en verwijder de witte velletjes.
Pers de citroen en meng het sap onmiddellijk met het fruit, zodat de peren, de appelen en de banaan niet zwart worden.

Doe enkele muntblaadjes in de fruitmengeling. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Snijd de chocolade in stukjes en laat ze smelten in een bain-marie, met 3 à 4 eetlepels melk.
Meng alles goed en hou de chocolade warm op het waterbad, door regelmatig te roeren.

Je kan ook ander fruit voorzien: aardbeien, druiven ...
maar ook zoetigheden als: stukjes cake, marshmallows, peperkoek, ...
Laat je fantasie de vrije loop!

Zet de chocoladefondue op tafel en doe er de bain-marie gesmolten de chocolade in.
Het is de bedoeling dat iedereen een paar stukjes fruit en ander lekkers in de lauwe chocolade drenkt.

Koken en Kitch

Reacties