Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 15 maart 2015

Broccolistoemp


... een lekkere gezonde puree! 



Wat heb je nodig?
een stevige stronk broccoli ± 500 g
500 g g aardappelen 
1 sjalot
1 teentje look
1 el olijfolie
1 kl selderijzout
nootmuscaat
1 kl groentebouillon of 1/2 verkruimeld bouillonblokje
1 el mosterd
peper & zout

Hoe ge je te werk?
Stoom de aardappelen en broccoli gaar in 10 min en behoud ook het vocht van het stomen.
Stoof de fijngesneden sjalot en de geperste look in de olie glazig. Voeg het stoomvocht bij en laat de sjalot even pruttelen, dan voeg je de broccoli en aardappelen bij, zorg dat het vuur af staat.
Plet met een stamper de puree (indien je wenst kan je eventueel nog melk, boter of olijfolie, eierdooier toevoegen. Dit maakt de smaak voller, maar er zijn dan ook meer calorietjes)
Je kan dit ook oplossen door goed te kruiden, dit is naar smaak.
Voeg je kruiden bij; de mosterd, het selderijzout, nootmuscaat, droge bouillon, peper en zout.
Meng nog even goed door.
Lekker met een stukje vlees of vis.
Tip: je kan de groentjes en de aardappelen ook koken, door te stomen behoud je meer vitamientjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.