Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 4 maart 2015

Blackwellsaus


Een heerlijk sausje en uiterst gemakkelijk: roeren, indikken en klaar!
...  blackwellsaus of pickelssaus bij kotelet, kalfslapje, kipfilet of kabeljauwhaasje.


Nodig:
Vlees: kotelet, kipfilet, kalfslapje, vis...
olijfolie
peper en zout
100 ml room
2 el pickles


Hoe doe je het?
Kruid het vlees of de vis met peper en zout langs beide kanten en bak aan in olijfolie in een pan.
Als het vlees of de vis gebakken is, haal je deze uit de pan.
Voeg er de pickles aan toe en de room.
Roer de aanbaksels los en meng de jus met de pickles en de room. 
Laat een 3 tal minuten inkoken tot de gewenste dikte en eventueel naar smaak kruiden.
Serveer de blackwellsaus met het gebakken vlees of de gebakken vis.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.