Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 5 maart 2015

Aioli... lekkere lookmayonaise




Geroosterde knoflook...

Het allerlekkerste (en gemakkelijkst) om met een bol knoflook te confijten, is om deze in zijn geheel te roosteren in de oven, met wat olijfolie, zout en peper, strak ingepakt in aluminiumfolie.
De oven op 200°C voorverwarmen
Snijd de top af van de look en leg op een stuk aluminiumfolie.
Kruid met peper, zout en een beetje suiker.
Lepel er 2 el olijfolie over en sluit het stuk aluminiumfolie.
Plaats in een oven van 200°C en laat 45 min confijten.
Laat beetje afkoelen en knijp de look uit de pel.
De geroosterde knoflook is daarna zacht, zoetig en perfect als smeersel op brood, als basis voor een dip of (pasta)saus. Geniet ervan!

Voor de mayonaise:
Mix de look fijn samen met de eidooiers en werk vervolgens op met de olie en azijn tot een mayonaise! Superlekker!!!!




Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.