Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 14 mei 2015

Aardappelschotel met zongedroogde tomaten en kip


... gewoon lekker!!


Ingrediënten:
500 g krielaardappeltjes
8 kippendijen of billen, met vel (voor krokant korstje)
2 el pasta van zongedroogde tomaten (je kan ze zelf mixen)
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
2 zoete pepers in schijven
10 kerstomaten
enkele takjes verse peterselie
kruiden naar eigen smaak: tijm, bruchetta, patatas bravas, ...
peper & zout van de molen

Aan de slag:
Snijd de krieltjes in de helft.
Leg deze met de kip, kerstomaten en peperschijfjes en look in een grote bakplaat.
Meng alles met de olijfolie en pasta van zongedroogde tomaten.
Spreid uit in één laag op de bakplaat.
Werk af met kruiden naar keuze.

Zet in in een voorverwarmde oven op 200°C.
Bak 25-30 min, roer alles even om en dan nog ±10 min tot alles goudbruin en gaar is,
afhankelijk van je eigen oven.

Je kan deze schotel opdienen met een lekker slaatje.

Koken en Kitch

                                     

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.