Aardappelschotel met zongedroogde tomaten en kip

... gewoon lekker!!


Wat heb je nodig?
500 g krielaardappeltjes
8 kippendijen of billen, met vel (voor krokant korstje)
2 el pasta van zongedroogde tomaten (je kan ze zelf mixen)
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
2 zoete pepers in schijven
10 kerstomaten
enkele takjes verse peterselie
kruiden naar eigen smaak: tijm, bruchetta, patatas bravas, ...
peper & zout van de molen

Aan de slag:
Snijd de krieltjes in de helft.
Leg deze met de kip, kerstomaten en peperschijfjes en look in een grote bakplaat.
Meng alles met de olijfolie en pasta van zongedroogde tomaten.
Spreid uit in één laag op de bakplaat.
Werk af met kruiden naar keuze.

Zet in in een voorverwarmde oven op 200°C.
Bak 25-30 min, roer alles even om en dan nog ±10 min tot alles goudbruin en gaar is,
afhankelijk van je eigen oven.

Je kan deze schotel opdienen met een lekker slaatje.

Koken en Kitch op Facebook 

                                     

Reacties