Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 2 april 2015

Speltwafeltjes





Ingrediënten:
500 g speltbloem
3 eieren
250 g boter
250 g kristalsuiker
25 g vanillesuiker
7 g droge gist
100 ml water
een mespuntje zout
eventueel vanillearoma

Bereiding:
Splits de eieren en smelt de boter. Mix de dooiers, de boter, de suiker (hou een beetje apart voor het eiwit), het water en het zout met een keukenrobot. Voeg er dan de bloem en de gist langzaam bij. Klop de eiwitten stijf met een beetje suiker en spatel het voorzichtig onder het deeg.
Laat het beslag enkele uurtjes rusten in de koelkast.
Bak de wafels goudbruin in het wafelijzer en haal ze eruit met een prikvork.
Smakelijk!

Koken en Kitch 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.