Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 21 april 2015

Lookolie


. . . in een blauwe fles bewaard




Nodig:
1 l olijfolie
25 dikke teentjes knoflook

Bereiding:
De olie, het moet geen dure olijfolie zijn.
De lookteentjes pellen en op een zacht vuurtje laten konfijten
in de olijfolie tot ze gaar zijn.
Het mag zeker niet staan koken, gewoon tegen de kook aan.
Doe dit in een bokaal en laat enige weken donker staan.

Zeef de lookteentjes eruit en giet de lookolie over in een gekleurde fles. Zet de teentjes net onder in een beetje lookolie en bewaar ze in een gesloten bokaal. Zeker niet weggooien, ze zijn heerlijk in een lamsstoofpotje bijvoorbeeld, of in andere gerechten waar look in te pas komt!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.